Just another WordPress.com weblog

Despre Cluj

Multora nu le place orasul asta. Multi se urca pe pereti cand trebuie sa ramana mai multe saptamani in el. Multi nu il vad si viseaza sa se mute in orase mai mari, mai frumoase, mai istorice, mai calduroase. Multi il vad ca pe un simplu oras prin care trec in drumul vietii, pe care il vor uita cand se vor muta din el.

Pentru mine Clujul inseamna mult mai mult de atat. Inseamna cladiri si locuri si sentimente. Inseamna piata Matei Corvin unde mergeam cu bunicii mei sa dam mancare la porumbei. Insemana cafeneaua Insomnia (nu cea de acum, cea de pe Iuliu Maniu, cea cu oite si porci pe pereti), unde chiuleam de la liceu si unde fumam primele tigari. Inseamna o cladire in constructie unde m-am indragostit prima data. Inseamna gara, pe care o privesc mereu ca pe un loc fascinant de unde pleci si unde te intorci acasa. Inseamna un liceu mare, cu pereti galbeni unde m-am format ca persoana. Inseamna o facultate asemanatoare unei hale industriale unde am cunoscut prieteni buni. Inseamna un apus pe cetatuie, un festival al luminii, un sarut furat in parcul mare, un concert Vama Veche alaturi de prieteni pe platoul Salii Sportului, un deal pe care te poti fie da cu sania iarna, fie poti fura corcoduse vara, inseamna caminul 7 si 4 din Observator.

Inseamna multe rafturi pline cu carti si o camera verde. Inseamna acasa!

Pentru voi ce inseamna Clujul?

Reclame

One response

  1. Pistrui

    Clujul pentru mine…parcul din spatele blocului unde jucam „la foc, la foc”, sau unde ne puneam paturile sa ne jucam cu Barbi-le :)), castanii unde jucam ascunsea, frunzele din Parcul Mare, mersul cu barca pe lac la Casino,cladiri care spun multe, stradute pline de istorie si povesti, prieteni dragi si amintiri de neuitat. Am vazut multe orase, dar tot nu as schimba Clujul pentru ele, poate pentru ca Clujul e acasa si e al meu 😀

    februarie 6, 2011 la 7:17 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s